Na vsebino

Veganska kulinarika z Vesno

Na delavnici "Veganska kulinarika" smo včeraj z mentorico Vesno Dupor razvajali brbončice z bučno juho, basmati rižem, filanim melancanom in zeleno salato .. ocena čista desetka.

Recept :
Na kokos maslu popražimo basmati, dodamo par koščkov svežega ingverja in po petih minutkah zalijemo z vodo..kuhamo 15 minut, odstavimo, odcedimo..riževo vodo porabimo kot smetano za dodatek omakam. Solimo.
Melancane narežemo na 1cm podolgovate rezine, spečemo na kokos maslu v pečici
Fila: pretlačimo kuhan rjavi fižol, na drobno nasekljamo čebulo, korenček in česen ... vse popražimo na kokos olju..čebula=>korenček=>pretlačen fižol in česen ... posolimo.
Postrežemo tako, da naredimo posteljico iz riža, nanj damo rezino melancana, ki mu dodamo veliko žlico file in ga prepognemo na pol.
Bučna juha: hokaido razrežemo na koščke, ki jih pražimo na kokos olju, dodamo kumino..ko se nekaj časa densta, zalijemo z malo vode, še pokuhamo, dodajamo vodo, s paličnim zmiksamo in vmešamo še kokosovo vodo iz piksne s kokosovo kremo ... solimo.

Dober tek!

Vir: HSD Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj