Na vsebino

Policisti imeli obilo dela z ilegalnimi prebežniki

Včeraj zjutraj so novomeški policisti na vlaku iz Bele krajine opravili kontrolo petih potnikov, ki so bili brez dokumentov. Povabili so jih na policijsko postajo, kjer so ugotovili, da naj bi bili državljani Irana, ki so prišli čez mejo mimo mejnega prehoda nekje pri Dolnjih Priliščih.

V noči iz torka na sredo so kočevski policisti obvestili črnomaljske, da so na cesti pred naseljem Miklarji (mejno območje med kočevsko in črnomaljsko policijo), prijeli pet državljanov Bangladeša. Še enega prebežnika so nekaj kasneje prijeli črnomaljski možje postave, ki so tudi prevzeli postopek s tujci. Peterica naj bi nezakonito prestopila državno mejo na območju Dalnjih Njiv.

Danes zgodaj zjutraj pa je policist postaje mejne policije Metlika, ki se je peljal v službo na mejni prehod, v bližini Žuničev naletel na državljana Afganistana. Zadržal ga je in o tem obvestil operativno-komunikacijski center, ki je na kraj poslal policiste iz Črnomlja. Slednji so pregledali območje in prijeli še dvanajst tujcev, vsi domnevno iz Afganistana, ki so mejo prestopili na nezakonit način.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj