Na vsebino

Veliko zanimanje za prenovljena programa ekonomski in strojni tehnik

V petek in soboto so na Srednji šoli Črnomelj pripravili informativna dneva, na katerih so bodočim dijakom in njihovim staršem predstavili pogoje za vpis in utrip dela na šoli. Izvedli so tri ponovitve in obisk je bil odličen v vseh treh izvedbah. Bodoči dijaki so se zanimali za prenovljena programa ekonomski tehnik in strojni tehnik. Ponovno je v porastu tudi interes za gimnazijo in program oblikovalec kovin - orodjar.

»K prenovi programa strojni tehnik sodi poudarek na robotizaciji in programiranju, kar je v skladu z novodobnimi trendi in sodobnim gospodarstvom. Bodoči dijaki se bodo učili o uporabnosti robotov, njihovih razlikah, omejitvah ter nastavljanju in upravljanju našega novega kolaborantovega robota. Pri ekonomskem tehniku pa je novost ta, da bomo pri odprtem kurikulumu, to je delu pouka, ki ga šola prilagodi potrebam lokalnega okolja, sledili potrebam v Beli krajini in dijakom ponudili vsebine s področja turizma ter digitalizacije in razvoja računalniških aplikacij in iger,« je sporočila ravnateljica Srednje šole Črnomelj Darja Bremec.

Poročali smo že, da je na Srednji šoli Črnomelj za šolsko leto 2023/24 v štirih programih razpisanih 138 prostih mest. V triletnem programu oblikovalec kovin – orodjar je za novince na voljo 26, v štiriletnih programih strojni tehnik in ekonomski tehnik pa po 28 prostih mest. V programu gimnazija je tako kot lani razpisanih 56 prostih mest.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj