Na vsebino

Knjižnica Črnomelj se je pridružila veselemu dnevu kulture

3. december je dan, ko se spominjamo rojstva našega velikega pesnika dr. Franceta Prešerna.

To je dan, ko kulturne ustanove v Sloveniji brezplačno odprejo svoja vrata. Ta veseli dan kulture, ki je izpeljan iz Linhartovega zelo znanega dela, tako praznujemo že od leta 2000. In praznovali smo ga tudi v našem mestu. Obiskovalci so si pod vodstvom gospe Tatjane ogledali in spoznali staro mestno jedro, na trgu pred Cerkvijo sv. Duha in Primožičevo hišo pa so lahko prisostvovali prazničnemu programu, v katerem so sodelovali varovanci iz VDC Črnomelj. Programu je sledilo še odprtje razstav v Primožičevi hiši, katero je pripravil VDC Črnomelj, in v Cerkvi sv. Duha. Knjižnica Črnomelj je v cerkvici pripravila razstavo del Franceta Prešerna in našega rojaka Otona Župančiča. Obiskovalci so se lahko posladkali s suhimi figami, katere je Prešeren tako rad delil otrokom, ter si postregli z Župančičevimi ugankami.
Ob sedmi uri zvečer pa smo se vsi preselili na trg pred Glasbeno šolo, kjer je že potekala praznična tržnica ter kulturni program in prižig prazničnih lučk v Črnomlju. Te je slavnostno odprla županja občine Črnomelj.
Veseli dan kulture je bil letos res poseben, drugačen in predvsem čaroben. Takšen kot naj bi december tudi bil.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj