Na vsebino

Veselo v šolo tudi za otroke z resnimi zdravstvenimi težavami

S projektom Veselo v šolo že peto leto zapored pomagajo belokranjskim družinam do lažjega vstopa v novo šolsko leto. Projekt je namenjen družinam, katerih starši so zaposleni, a jim nakup delovnih zvezkov predstavlja prevelik denarni zalogaj, pa tudi enostarševskim družinam ter družinam, ki jih je zaznamovala bolezen. Letošnje je namreč po besedah vodje projekta Rozalije Gršič eno izmed najtežjih let od obstoja projekta, saj imajo v projektu, ki poteka v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Metlika, vključene otroke, ki imajo resne zdravstvene težave – od možganskih kapi in možganskih infarktov do srčnih obolenj ter težkih depresij zaradi družinskih razmer. A so kljub vsem zdravstvenim težavam pridni učenci belokranjskih osnovnih šol.

Letos je sicer v projekt vključenih manj otrok, kot prejšnja leta, vendar ti otroci potrebujejo našo pomoč za lažji vstop v novo šolsko leto, poudarja vodja projekta.

Na ljudi se tako obračajo s prošnjo po finančni pomoči ali pomoči v obliki delovnih zvezkov. Donacije lahko nakažete na transakcijski račun Društva prijateljev mladine Metlika, Partizanski trg 4, 8330 Metlika SI56 02994-0253400140 s pripisom Projekt veselo v šolo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj