Na vsebino

Vesna Fabjan: Če za tem stojijo politični motivi, je to samo potrdilo, da delam prav

Foto: istock
Foto: istock

Potem ko je neznanec skozi okno njene hiše vrgel steklenico, napolnjeno s petrolejem, se je oglasila občinska svetnica LMŠ Vesna Fabjan. Zahvalila se je za izkazano podporo. Sebe je opisala kot glasno občinsko svetnico, ki z namenom pomoči občanom podpira dobre pobude s strani levih in desnih strank. "Če za tem res stojijo politični motivi, je to samo potrdilo, da delam prav," je zapisala.

Občinska svetnica LMŠ Vesna Fabjan se je odzvala na enem od družbenih omrežij. Vsem se je zahvalila za podporo, saj da ji v tem trenutku veliko pomeni.

"Ko sem šla pred tremi leti v politiko, sem pristopila k stranki LMŠ, ker je bila nova, ne leva ne desna, ker je na politiko gledala drugače pozitivno, ker me ni nihče v nič silil, prepričal pa me je zavezujoč etični kodeks, ki bi ga moral podpisati sleherni politik, kaj šele poslanec," je uvodoma zapisala. Tako je še danes, kljub temu da politična situacija vse, ki se ukvarjajo s politiko, meče v isti lonec, dodaja.

"Ni skrivnost, da sem precej glasna občinska svetnica," je dejala Fabjanova. Politika je zanjo dobronameren hobi, v katerega se je spustila, ker resnično verjame, da lahko s svojim znanjem prispeva k lokalnemu okolju in Sloveniji, zatrjuje.

"Podpiram dobre pobude desnih in levih, redno prispevam svoje pobude ali pobude občanov, vedno s ciljem pomagati ljudem. Lahko rečete, da sem naivna, a tako je, do sedaj sem mirno spala in tako bo tudi ostalo, ne glede na ta dogodek. Tisti, ki me poznate, veste, da je temu tako! Če za tem res stojijo politični motivi (upam pa, da ne), je to samo potrdilo, da delam prav," je zaključila Fabjanova.

Odzvali so se tudi na občini Črnomelj, kjer napad "ostro obsojajo". "Dogodek in vsakršne grožnje ali napade ostro obsojamo," je poudaril Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj. Zapisali so še, da dogodek k sreči ni imel hujših posledic, policijska preiskava pa še poteka. "Zato imamo tudi premalo informacij, da bi lahko zadevo podrobno komentirali. Želimo in upamo, da bodo storilca odkrili in da bo za svoje povsem nespametno dejanje primerno odgovarjal," je zaključil župan občine Črnomelj.

Kot je znano, je v petek v večernih urah v dnevno sobo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan, neznanec skozi okno vrgel steklenico, ki je bila napolnjena s petrolejem. Ob tem je izbruhnil manjši požar, ki so ga domači uspeli pogasiti. S Policijske uprave (PU) Novo mesto so ob tem sporočili, da kriminalisti opravljajo intenzivno preiskavo. Po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 2000 evrov premoženjske škode, so navedli na Policiji.

Politika obsodila napad na občinsko svetnico

"Vedno, zlasti še v času krize, opozarjam na pomen strpnosti in nevarnost nasilja. Ostro obsojam nasilno dejanje v Črnomlju," se je na dogodke v nedeljo odzval predsednik države Borut Pahor, ki je bil v zadnjem času sicer pogosto tarča kritik, da se ne oglasi, ko gre za pomembne zadeve.

Prvak LMŠ Marjan Šarec je dejal, da je v družbi vse več nestrpnosti, "in to se prej ali slej odrazi v dejanjih", ter da "za to strahopetno dejanje ni opravičila". Temu je pritrdil tudi generalni direktor Policije Anton Olaj in sporočil, da je "policijska raziskava v teku".

Predsednica stranke SD Tanja Fajon pa je dejala, da gre za "zavržno dejanje", za napad, "ki bi se lahko tragično končal". Dejanje je obsodil tudi Matej Tonin, predsednik NSi, ki je zapisal, da takšna dejanja v "demokratični družbi nimajo mesta". Tudi on pričakuje ukrepanje državnih organov, tako Policije kot tudi državnega tožilstva.

Napad je obsodil tudi predsednik vlade Janez Janša. "Napad na dom občinske svetnice v Črnomlju je kaznivo dejanje, vredno obsodbe in kazni. Ne glede na motiv. Preseneča pa hitra reakcija tistih, ki ob podobnih ali hujših napadih na snemalca Nova24TV, fotografa na protestih v Ljubljani, g. Kreka, grožnjah s smrtjo ipd. molčijo," je zapisal Janša.

Vir: 24ur

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj