Na vsebino

VIDEO: Del Grajske ceste in šolska pešpot v novi podobi

V sklopu letošnjega praznika občine Črnomelj so virtualno odprli rekonstruirani del Grajske ceste in obnovljene šolske pešpoti.

Ureditev površin za pešce na Grajski cesti je Občina Črnomelj uspešno prijavila za sofinanciranje že leta 2018. Ko so pričeli z deli, se je ob zakoličbi obstoječih inštalacij izkazalo, da je betonska mešana kanalizacija, ki je potekala od Kidričeve ulice, večinoma po pešpoti in naprej ob Viniški cesti do mostu čez Dobličico, povsem dotrajana.

Skupaj s Komunalo Črnomelj so nemudoma pristopili k oddaji projektiranja in obnovi mešane kanalizacije, ki je bila izvedena od spomladi preteklega leta. Šlo je za izjemno zahteven poseg, saj je kanalizacija premera enega metra vgrajena v globini sedmih metrov.

Zaradi tako zahtevne obnove kanalizacije je bila šolska pot dograjena in obnovljena šele pred pričetkom letošnjega šolskega leta, so pa zato lahko dogradili še stopnice, ki ob mostu čez Dobličico povezujejo Ločko cesto in ulico Na bregu z Viniško cesto, od tu naprej pa po novem pločniku ter obnovljeni peš poti pridemo do Osnovne šole Loka in Srednje šole Črnomelj.

Vse ureditve na tem območju so skupaj stale 511 tisoč evrov. S temi sredstvi so poleg rekonstruiranega dela Grajske ceste dogradili 75 metrov pločnika in 58 metrov meteorne kanalizacije, obnovili 189 metrov šolske pešpoti z urbano opremo, dogradili stopnice z ograjo, javno razsvetljavo in obnovili 345 metrov mešane kanalizacije.

Več o novih pridobitvah v spodnjem videu:

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj