Na vsebino

VIDEO: Poznate sem'ško fuline?

Kulinarična raznolikost Slovenije je odraz raznolike dežele glede običajev in tradicije, zato je v vsakem kraju drugačna, posebna, raznolika, pisana in zanimiva. Vsaka gospodinja pripravi kulinarično dobroto na svoj način, pri tem pa so najbolj dragoceni prav recepti naših babic. V velikonočnem času so mize še posebej bogato obložene.

Tradicionalne belokranjske vuzemske mize ni brez šunke v testu, hrena, potice in belokranjske pisanice. V Semiču pa je v tem času zagotovo najbolj pomembno sem'ško fuline. Kako ga pripravimo, kaj vse potrebujemo in na kakšen način postrežemo - vse to in še nekaj o okraševanju velikonočnih pirhov boste izvedeli v filmu, ki je nastal v sodelovanju PGD Črešnjevec in Kulturnega centra Semič.

Recept za sem'ško fuline sicer najdete tudi v knjižici Jedi semiških babic, ki je nastala v sklopu projekta »Zdravo in aktivno življenje na belokranjskem podeželju«.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj