Na vsebino

Vikend v znamenju pijanih povzročiteljev prometnih nesreč

Reševalci so posredovali tudi ob prometni nesreči na cesti med Kanižarico in Dobličami.
Reševalci so posredovali tudi ob prometni nesreči na cesti med Kanižarico in Dobličami.

V petek popoldan je v naselju na območju PP Črnomelj 34-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani trčil v avtomobil, ki ga je voznik pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligramov alkohola (0,73 promila). Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

O prometni nesreči na cesti med Kanižarico in Dobličami so bili črnomaljski policisti obveščeni v nedeljo okoli 15. ure. Ugotovili so, da je 42-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Kršitelj, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, je imel v litru izdihanega zraka 1,69 miligramov alkohola (3,5 g/kg). Zoper kršitelja bodo policisti uvedli postopek o prekršku.

O padcu kolesarja v Črnomlju so bili policisti obveščeni še okoli 18. ure. 48-letni kolesar je prav tako zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Utrpel je lažje poškodbe, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,57 miligramov alkohola (1,19 g/kg). Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj