Na vsebino

Vikendi okusov Bele krajine

V času štirih poletnih vikendov v juliju in avgustu belokranjski turistično informacijski centri vabijo na kulinarično doživetje »Vikendi okusov Bele krajine« in na okušanje vsega dobrega med izbrano ponudbo belokranjskih jedi ob prijetni glasbi belokranjskih tamburašev.

„Okusi Beli krajine“ je produkt belokranjskega kulinaričnega turizma, ki izpostavlja najbolj izrazito in edinstveno belokranjsko kulinariko, pripravljeno iz lokalno pridelanih in sezonsko svežih sestavin belokranjskih pridelovalcev. Vse izbrane jedi v sebi poleg okusa in vonja nosijo zgodbo belokranjske kulinarične tradicije, ki je jedcu prikazana na sodobnejši način.

Štiri različne belokranjske menije za 18,00 € na osebo bo mogoče zaužiti v petih izbranih belokranjskih gostiščih in restavracijah od 12. ure naprej, in sicer:
- v Hotelu Bela krajina v Metliki in v Kampu Bela krajina v Podzemlju med 20. in 22. julijem 2018 (rezervacije sprejemajo na M: 040 327 492),
- v Gostišču Veselič v Podzemlju med 27. in 29. julijem 2018 (rezervacije sprejemajo na M: 031 391 517),
- v Gostilni Müller v Črnomlju med 3. in 5. avgustom 2018 (rezervacije sprejemajo na M: 040 809 295), in
- v Gostišču Kapušin med 10. in 12. avgustom 2018 (rezervacije sprejemajo na M: 041 682 802).

V času Vikendov okusov Bele krajine bodo v gostiščih na voljo tudi spremljajoči dogodki kot so nastopi tamburaških skupin, predstavitev belokranjskih vin z vinarji Hoznar, Šturm in Vinska klet Metlika, razstave in delavnice.

V Kampu Bela krajina v Podzemlju bodo nastopili Tamburaška skupina Kud Božo Račič Adlešiči, predstavil se bo vinar iz Vinske kleti Metlika, organizirali pa bodo tudi delavnici »Filcanje z volno – izdelava mil« in »Izdelava in prezentacija pisanic«.

V Gostišču Veselič v Podzemlju bo potekala delavnica »Peka z drožmi s Pola Bekeraj« (prijavnina 50,00 €), na voljo bo ogled predelanih avtomobilov – Tuned cars, nastopili pa bodo Preloški muzikanti.

V Gostilni Müller v Črnomlju bo na ogled prodajna razstava medu, razstava lesenih izdelkov na vrtu gostišča, predstavil se bo vinar Hoznar iz Ručetne vasi, nastopila pa bo Tamburaška skupina KŠD Predgrad.

V Gostišču Kapušin na Krasincu se bo predstavil hišni vinar Šturm, nastopila pa bo Tamburaška skupina Melos.


Menije v času Vikendov okusov Bele krajine in podrobnejše informacije spremljevalnega programa in rezervacij so na voljo na turističnem portalu www.belakrajina.si (Dogodki).
Vzemite si čas zase in za pravi belokranjski obed v krogu prijateljev in družine. Okusite domačnost jedi ob kupici belokranjskega vina in doživite pristno gostoljubnost Belokranjcev!

Priponke

Vir: RIC Bela krajina (TIC Črnomelj), Turistično društvo Vigred Metlika (TIC Metlika), Kulturni center Semič (TIC Semič)
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj