Na vsebino

Vinska klet Metlika v novi preobleki

Vinska klet Metlika je prestolnico izbrala za predstavitev nove, sveže podobe svojih vin in kleti. V prostorih Vivo Cateringa so za svoje zveste kupce, poslovne partnerje in prijatelje pripravili sproščen in družaben večer, kjer sta grafična oblikovalka, Jera Jakše in direktor KZ Metlika, g. Jože Cajnar predstavila zgodbo nove podobe. Za zabavne in sproščene tone pa je s svojim nastopom poskrbel Tin Vodopivec, trenutno eden najbolj aktualnih stand up komikov v Sloveniji.

PEČAT TRADICIJE

Belokranjci zvesti svoji deželi, zgodovini in izročilu so na novih etiketah zajeli podobo Bele krajine in zgodovino občine Metlika. Nov slogan »Pečat tradicije« tako ponazarja dolgoletno tradicijo zadružništva v Beli krajini, saj je bila prva vinarska zadruga v Metliki ustanovljena že leta 1909. Prav tako je bila klet pionirska s prvo polnitvijo Metliške črnine, prvim ledenim vinom in prvim slovenskim rose vinom.

BELE BREZE

Nove steklenice so kot bele breze, vitke, elegantne in visoke. Za Belokranjce najlepše in najpomembnejše drevo, je upodobljeno tudi na novih etiketah. Breza simbolno predstavlja tudi vse vinogradnike, saj tako kot drevo povezuje Belo krajino, vinska klet Metlika povezuje vse belokranjske pridelovalce.

KROKAR

Legenda o nastanku metliškega grba pravi, da je zlobna grofica speča stražarja, ki Metlike nista branila pred Turki, začarala v krokarja, katera sta bila obsojena na stolpu večno varovati Metliko. Krokar kot čuvaj vin Vinske kleti Metlika, je tako upodobljen tudi na novih etiketah. Je družabna ptica, dober pevec, moder, pretkan in graciozen, kakršna so tudi metliška vina.

Vinska klet Metlika se trudi ustvariti prepoznavno celostno podobo sodobnega dizajna s prepletenimi tradicionalnimi elementi Bele krajine, poudariti kulturno zavest in zvestobo tradiciji. Nova podoba tako izraža identiteto, vrednote in vizijo podjetja, ter sledi sodobnim trendom. Predstavlja Belo krajino, deželo belih brez, zelene pokrajine in vinorodnih gričev, ki še posebej zaznamujejo to pokrajino.

Vrhunski izdelek domače proizvodnje v sodobni obliki s tradicionalnimi elementi je namenjen samozavestnemu, odločnemu potrošniku, ki ve kaj želi in to tudi zahteva.

Vir: PR Vinska klet Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj