Na vsebino

Vinska vigred 2017, sobota

Tudi današnje dogajanje na največjem vinskem festivalu v Sloveniji, na Vinski vigredi, je bilo pestro in zabavno.

Že od zgodnjega dopoldneva je v Konzumu na ogled kulinarična razstave DKŽ Metlika in delavnica peke belokranjskih pogač, ravno tako skozi ves dan na metliškem gradu poteka degustacija vin. Ob 11. uri je potekalo odprtje razstave Maurizio Frullani – portreti italijanskih in slovenskih umetnikov Furlanije - Julijske krajine v Mladinskem centru Metlika, ob isti uri pa sta na glavnem odru nastopila Tamburaška skupina Carmen Cord in Otroški pevski zbor OŠ Podzemelj. Harmonikarski orkester Andreja Bajuka se je predstavil takoj za tamburaši in pevci.

Nikola Vukmanič je v svoj objektiv ujel tudi prihod kolesarjev, ki so se v organizaciji KK Metliška črnina pripeljali iz Ljubljane.

Popoldanski program je malce okrnil dež, pa vendarle so obiskovalci lahko videli tudi nastop nemške folklorne skupine iz Lauterbacha in seveda domačo folklorno skupino Ivan Navratil, kot tudi nastop Mestne godbe Metlika.

Za večerno zabavo pa že skrbijo Modrijani, Grupa Mejaši, skupina Vodomec in glasbena skupina Kok bend.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj