Na vsebino

Vinska vigred bo letos bolj zelena

Udeleženke okrogle mize v Metliki. Foto: Zavod Metlika
Udeleženke okrogle mize v Metliki. Foto: Zavod Metlika

Zavod Metlika je v sklopu meseca trajnosti v Beli krajini v Hiši dobrot Bele krajine pripravil okroglo mizo z naslovom Prireditev brez odpadkov - zero waste. Na njej so razpravljali o pozitivnih vidikih zero waste prireditev, pa tudi o izzivih, s katerimi se pri tem soočajo organizatorji in udeleženci tovrstnih dogodkov.

Svoje izkušnje z organizacijo dogodkov z manj odpadki so na okrogli mizi delili Ekologi brez meja, ki so predstavili koncept Zero Waste, ter predstavniki RIC Bela krajina in Centra za podjetništvo in turizem Krško, ki so se že uspešno lotili organizacije prireditev z manj odpadki.

V Zavodu Metlika nameravajo letos koncept Zero Waste vpeljati tudi v Vinsko vigred, največjo turistično-vinarsko in kulturno-etnološko prireditev v Beli krajini. "Pri tem cenimo podporo Komunale Metlika in naših ponudnikov, ki so konstruktivno sprejeli našo pobudo. Skupaj so zavezani k trajnostnemu razvoju in zelenemu prehodu. Se vidimo na bolj zeleni Vigredi," pravijo v Zavodu Metlika.

Letošnja že 42. Vinska vigred bo na treh trgih v metliškem starem mestnem jedru potekala od 17. do 19. maja.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj