Na vsebino

Violeta Tomić znova na malih ekranih, vrača se tudi v politiko

Violeta Tomić, Katarina Keček in Ana Maria Mitič. Foto: Dober dan, Slovenija
Violeta Tomić, Katarina Keček in Ana Maria Mitič. Foto: Dober dan, Slovenija

Gledališka igralka, TV voditeljica in nekdanja poslanka Violeta Tomić, se je vrnila na male ekrane. Na TV3 je v družbi igralke komičarke Ane Marie Mitič ter novinarke Katarine Keček včeraj prvič vodila oddajo Dober dan, Slovenija, ki bo na sporedu trikrat na teden. Kot že sam naslov nakazuje, se oddaja ukvarja z življenjem v naši državi, z dogodki, ki barvajo naše dneve ter zlasti z ljudmi, ki tako ali drugače zaznamujejo naš čas.

Voditeljski trio “brez dlake na jeziku” sestavljajo tri dame, ki so zaradi svoje neposrednosti, zgovornosti in medijskega dela dobro znane širši javnosti. Vsak teden bodo z različnimi gosti pretresale aktualne dogodke v naši državi in tudi na humoren način soočale svoja mnenja ter poglede na svet.

"Naš javni prostor je skrčen in dirigiran z različnih strani, želimo si sproščene in spoštljive debate o vsem, kar se dogaja v naši državi,” pravijo voditeljice nove pogovorne oddaje, ki še zagotavljajo: “Nihče ni popoln, žal niti me, zato v oddaji Dober dan, Slovenija lahko pričakujete nepričakovano, z obilico smeha."

Ustanavlja svojo stranko

Violeta Tomić je bila med letoma 2003 in 2006 na RTV Slovenija voditeljica kviza Najšibkejši člen. Leta 2004 je ustanovila lastno gledališče – Avtonomno Gledališče Lili Irt. Lani je svoj okrogli jubilej obeležila z odmevno avtorsko predstavo Obračun, v kateri je osvetlila svoje življenje.

V politične vode se je vrgla leta 2014, ko je na predčasnih volitvah v državni zbor kandidirala in bila izvoljena za poslanko. Do leta 2022 je bila članica poslanske skupine Združene levice, danes Levice. Bila je ena od dveh vodilnih kandidatov Evropske levice na Evropskih volitvah 2019, na evropskih volitvah pa je bila tudi nosilka liste Levice. Na zadnjih parlamentarnih volitvah je nastopila na skupni listi Naša prihodnost in Dobra država, sedaj pa ustanavlja novo stranko, katere ime zaenkrat še ostaja skrivnost. Z novo stranko se namerava 61-letna Metličanka podati že na letošnje evropske volitve.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj