Na vsebino

Vlomil v hišo in ukradel zlat nakit

V kraju Osojnik v semiški občini je včeraj okoli 7. ure nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, vstopil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in ukradel zlat nakit.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju Rakovca v metliški občini izsledili in prijeli štiri državljane Irana, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Preventivna akcija za večjo varnost pešcev

Javna agencija RS za varnost prometa in policija v tem tednu izvajata preventivno akcijo za večjo varnost pešcev z naslovom Bodi viden, bodi previden. V času akcije policisti preverjajo spoštovanje predpisov pri pešcih in voznikih motornih vozil. Pri slednjih so pozorni zlasti na kršitve, kot je izsiljevanje prednosti pešcem na zaznamovanih prehodih za pešce in hitrost vožnje.

Krajše poostrene nadzore policijske uprave izvajajo predvsem v bližini prehodov za pešce in na drugih lokacijah, kjer zaznavajo več težav z varnostjo pešcev.

V zadnjih desetih letih je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah življenje izgubilo 12 pešcev. V lanskem letu sta umrli dve peški, letos pa med najranljivejši udeleženci v prometu niso obravnavali smrtnih žrtev.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj