Na vsebino

Vodno gospodarsko podjetje iz Novega mesta čisti bregove – seka grmovje »na golo«

Doblički most
Doblički most

Predsednik okoljskega društva Proteus Niko Šuštarič nam je danes poslal dopis v katerem opozarja na nepravilno čiščenje bregov reke Dobličice. Novomeško Vodno gospodarskego podjetje, ki že slab mesec dni izvaja čiščenje bregov – posek zarasti na Selskem potoku in Podturenščici pri Dragatušu in na reki Dobličici (med dobličkim mostom in izlivom Jelševniškega potoka v Dobličico). V Proteusu so prepričani, da podjetje pri tem ne upošetava dovoljenja in zakonov »in čisti brežine v pretežnem delu »na golo«.

"Očitno kršitev ZDlov-1 sem v imenu Društva Proteus prijavil lovskemu inšpektorju, ki je dne 11.2.2016 opravil inšpekcijski nadzor na terenu. Sodelovali smo predstavniki Društva Proteus, LD Loka-Črnomelj in LD Črnomelj, ki imata koncesijo za upravljanje z lovišči na obeh bregovih Dobličice ter RD Črnomelj, ki ima koncesijo za upravljanje z Dobličico kot ribolovno reko. Lovski inšpektor je ugotovil kršitev ZDlov-1 in prepovedal čiščenje tudi desnega brega ni pa prepovedal nadaljevanja del, s čemer se prisotni nismo strinjali. Predlagali smo prekinitev del, po potrebi skupen sestanek z izvajalcem in ZRSVN ter dosledno spoštovanje izdanega dovoljenja UE Črnomelj za poseg v naravo. Inšpektor tudi ni izrekel globe izvajalcu del, kar ob očitni kršitvi zakona in občutni škodi, ki je narejena naravi ni mogoče razumeti!" dodaja Niko Šuštarič. Dopis vam v celoti posredujemo v priponki.

Vir: Društvo Proteus
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj