Na vsebino

Volitve za regijski razvojni svet: Kdo so kandidati?

Regijski NVO center-stičišče nevladnih organizacij JV Slovenije je razpisal volitve za izbiro dveh predstavnikov nevladnih organizacij v Razvojnem svetu regije JV Slovenija (RSR). Vsa društva, zasebne zavode in ustanove z območja Upravne enote Črnomelj oz. občin Črnomelj in Semič pozivajo, da svoj glas oddajo do četrtka, 19. novembra 2020, do polnoči.

Ob tem so spomnili, da so na poziv do roka, tj. 2. novembra, prejeli štiri kandidature, medtem ko sta v RSR z območja črnomaljske upravne enote na voljo dve mesti. Zato je včeraj, 9. novembra, prek spleta potekala javna predstavitev. Pred tem je ena kandidatka odstopila, ostali trije pa po predstavitvi in razpravi soglasja o imenovanju dveh predstavnikov v RSR niso dosegli. Še istega dne so bile razpisane volitve.

Za omenjeno funkcijo tako kandidirajo:

1. Jože Vrščaj (predlagatelj: Gasilska zveza Črnomelj)

2. Margita Adamič (predlagatelj: Društvo Proteus)

3. Jurij Matkovič (predlagatelj: Mladinski center BiT, so.p.)

Na volitvah lahko glasujejo nevladne organizacije, ki imajo sedež na območju Upravne enote Črnomelj, tj. v občinah Črnomelj ali Semič, in sicer z izpolnjeno, podpisano in žigosano glasovnico, ki se nahaja na njihovih spletnih straneh (http://www.nevladnik.info/si/novice/?id=17902)

Glasovnice morajo biti do četrtka, 19. novembra 2020, do 24. ure poslane na Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Regijski NVO center (po pošti na naslov Rozmanova ulica 30, 8000 Novo mesto ali skenirano po e-pošti na [email protected] (Zadeva: Volitve za Razvojni svet regije)).

Vir: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj