Na vsebino

Vozite po omejitvah - drugi del akcije za zmanjševanje hitrosti

Policisti danes začenjajo z drugim delom nacionalne preventivne akcije. Trajala bo 14 dni, in sicer od 10. do 23. junija 2019. Policisti bomo v tem času poostreno preverjali, ali vozite prehitro. Ob nadzoru hitrosti pa bomo ugotavljali tudi, ali uporabljate opremo in naprave, ki ovirajo vidno in slušno zaznavanje med vožnjo, ter kršitve, povezane z varnostno razdaljo.

Prvi teden nadzora, do 16. junija, bodo akcijo izvajali na območju policijskih uprav Koper, Kranj, Celje in Murska Sobota, med 17. in 23. junijem pa na območju policijskih uprav Novo mesto, Ljubljana, Maribor in Nova Gorica.

Namen tovrstnih aktivnosti je umirjanje hitrosti na naših cestah, saj je hitrost še vedno med poglavitnimi dejavniki najhujših nesreč. Običajno namreč vozniki zmanjšajo hitrost in vozijo bolj varno, če vedo, da poteka nadzor. Dolgoročnejši cilj preventivnih akcij je, da vozniki tak način vožnje obdržijo tudi potem, ko poostreni nadzori ne potekajo več.

Tretji del akcije, ki jo koordinira Javna agencija RS za varnost v prometu, bo potekal med 12. in 18. avgustom.

Vir: Policija

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj