Na vsebino

V Kanižarici nezadovoljni s prenovo ceste, kaj pravijo na občini?

Občina Črnomelj je v delu Kanižarice, imenovanem »stara kolonija«, julija letos preplastila občinsko cesto, ki poteka med tamkajšnjimi stanovanjskimi hišami. Vse lepo in prav, a po zaključku del so tamkajšnji prebivalci ugotovili, da je bila cesta pred preplastitvijo ravna, zdaj pa ima vozišče neustrezen prečni nagib, kar ob obilnih padavinah predstavlja nevarnost izlivanja meteorne vode iz smeri objektov na naslovu Kanižarica 23 na dvorišče Kanižarica 25, kjer je narejen globok jarek. Zaradi tega obstaja nevarnost vdora meteorne vode v tamkajšnje objekte. Kot so krajani še zapisali v reklamaciji, ki so jo naslovili na občinsko upravo, bo zaradi navedenega tam pozimi prihajalo tudi do poledice, kar bo nevarno za zdrs.

Delo po njihovem ni potekalo pod nadzorstvom strokovnega vodje, ampak lastnika stavbe na hišni številki Kanižarica 23. Od pristojnih zato zahtevajo, da v navzočnosti krajanov opravijo ogled cestišča ter nato izvedejo prenovo ceste, »da ne bo po novem še slabše, kot je bilo do sedaj«.

»S strani občine ne dobimo nobenega odgovora, na reklamacijo se nam ne oglaša nihče, naleteli smo na gluha ušesa. Ker se bojimo, da se zadeva ne bo uredila in da smo ostali prepuščeni sami sebi, se obračamo na vas kot medij, da povprašate občino, zakaj nas ignorirajo po prejeti reklamaciji. Ali se res mora zgoditi prej nesreča, da se bodo pristojni zmigali?« so krajani »stare kolonije« zapisali v elektronskem sporočilu, ki so ga poslali na naš naslov.

Dopis smo posredovali na Občino Črnomelj, s katere so danes le na kratko odgovorili: »Prebivalci so bili tekom gradnje sproti obveščeni o poteku del. Slednja so narejena v skladu z dogovori in predpisi.«

Dodali so še, da so reklamacijo, ki jo lahko preberete v spodnji prilogi, s strani krajanov Kanižarice prejeli, odgovor pa bodo posredovali v kratkem.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj