Na vsebino

Prikaz nudenja prve pomoči za najmlajše

Druga sobota v septembru tradicionalno predstavlja mednarodni dan prve pomoči, v Sloveniji pa pomeni tudi začetek meseca prve pomoči, ki se bo zaključil 16. oktobra, na svetovni dan oživljanja. Rdeča nit letošnjega meseca prve pomoči je vseživljenjsko učenje prve pomoči.

Prva pomoč je največje humanitarno dejanje ter eden osnovnih gradbenih elementov pri zagotavljanju osebne varnosti in krepitve lokalne skupnosti in bi kot taka morala postati del osnovne splošne izobrazbe. Vsako leto zaradi pomanjkanja pravočasne pomoči ali neustrezne prve pomoči umre na milijone ljudi ali pa pride do zapletov zaradi poškodb. Prva pomoč, vključno z oživljanjem, je ključno dejanje za učinkovito in hitro odpravljanje poškodb in bolezni, s čimer se poveča možnost preživetja.

Mednarodni dan prve pomoči obeležujejo tudi v Metliki. Tamkajšnje območno združenje Rdečega križa v sklopu akcije Pomagaj prvi pripravlja prikaz temeljnih postopkov oživljanja in uporabo defibrilatorja. Namenjeni so občanom, učencem ter najmlajšim v vrtcu. In prav malčkov iz metliškega vrtca je bila namenjena današnja predstavitev nudenja prve pomoči. Kot so sporočili z metliškega Rdečega križa, so otroci pri prikazu aktivno sodelovali.

Urnik naslednjih prikazov:

  • Torek, 19.9., med 9. in 10. uro, staro mestno jedro mesta Metlika (pred občinsko stavbo).
  • Torek, 19.9., med 19. in 20. uro, predavalnica na sedežu RK Metlika.
  • Torek, 17.10., med 9. in 10. uro, staro mestno jedro - semanji dan.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj