Na vsebino

Šampion metliških črnin za kraljico Nino

V prostorih Vinske kleti Metlika je danes potekala tiskovna konferenca ob podpisu pogodbe s kraljico metliške črnine 2023 in predstavitev protokolarnega vina. Pogodbo o sponzorstvu kraljičine metliške črnine so podpisale direktorica Zavoda Metlika dr. Marjetka Pezdirc, direktorica Kmetijske zadruge Metlika Tatjana Malešič, kraljica metliške črnine Nina Pečarič in županja Občine Metlika Martina Legan Janžekovič.

Na letošnji Vinski vigredi v Metliki so okronali že 15. kraljico metliške črnine. Laskavi naziv je osvojila Nina Pečarič, ki je pred kratkim diplomirala na Biotehniški fakulteti v Ljubljani in tako postala diplomirana inženirka agronomije. 22-letna Nina prihaja iz vinogradniške družine Pečarič - Meginc, ki že več kot pet generacij obdeluje vinograde v Repici in prideluje odlična belokranjska vina.

V preteklem letu je Nina zaključila izobraževanje vinskega svetovalca in pridobila naziv sommelier prve stopnje. S svojim obsežnim poznavanjem vin in vinarstva bo predstavnica vseh belokranjskih vinarjev in vinogradnikov zagotovo odlično promovirala Belo krajino kot zanimivo vinsko destinacijo in skrbela za dvig vinske kulture.

V Vinski kleti Metlika so ponosni, da bo kraljičino protokolarno vino metliška črnina PTP letnika 2022, ki je osvojila naziv šampion metliških črnin letošnje Vinske vigredi. Kot sponzor kraljičinega vina bo Kmetijska zadruga Metlika poskrbela, da Nini na gostovanjih ne bo zmanjkalo metliške črnine. Vino je prav tako protokolarno darilo, brez katerega kraljica ne gre na pot.

Izjemni dosežki na ocenjevanjih vin v letu 2023

Direktorica Kmetijske zadruge Metlika Tatjana Malešič je predstavila letošnje izjemne dosežke na domačih in tujih ocenjevanjih vin. Na največjem in najvplivnejšem vinskem tekmovanju na svetu, Decanter World Wine Awards v Londonu, so prejeli srebrno odličje za vino sauvignon 2021 ter bronasto za rosé 2021, suho vino in chardonnay prestige 2020.

Na priznanem ameriškem ocenjevanju, Great American International Wine Competition, so za vrhunska vina prejeli kar 5 odličij, od tega 3 zlate in 2 bronasti. S takšnimi mednarodnimi priznanji, pa bodo zagotovo še bolj opozorili nase in razširili krog ljubiteljev njihovih vin.

Seveda pa ne gre spregledati nagrad, ki so jih prejeli na ocenjevanju Vino Slovenija - Gornja Radgona. Veseli in ponosni so na skupno 13 medalj, od tega 9 zlatih in 4 srebrne. Zlato odličje je osvojila metliška črnina PTP, letnik 2022, ki je tudi kraljičino vino.

Prav posebej ponosni so na skupno 6 velikih zlatih, 15 zlatih in 2 srebrni medalji, na letošnjem ocenjevanju vin za Vinsko vigred, kar znova potrjuje konstantno kakovost njihovih vin. Največji uspeh sta zagotovo šampionska naziva za vino metliška črnina PTP in belokranjec PTP, l.2022 ter prvak penečih vin, na kar so izredno ponosni.

To je potrditev, da delajo in razmišljajo v pravo smer. Prejete nagrade dokazujejo njihovo zavezanost k izjemni kakovosti in izbranemu okusu.

Vir: KZ Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj