Na vsebino

34. otroški likovni extempore

V Kostanjevici na Krki je 26. aprila potekal 34. otroški extempore na temo Življenje je vrtiljak. Otroški likovni extempore je poseben dan, ko se Kostanjevica spremeni v mesto mladih ustvarjalcev. Letos so mladi ustvarjalci iskali ustvarjalni navdih v ulični umetnosti oz. street artu in ustvarjali z grafitnimi spreji. V svojih delih so želeli predstaviti kritičen pogled na družbo.

OŠ Belokranjskega odreda Semič se je odzvala povabilu in se extempora udeležila s tremi učenkami: Ano Požek, Mašo Žnidaršič in Tjašo Plut iz 9. razreda.

Likovnega extempora so se udeležile tudi učenke iz OŠ Stari trg ob Kolpi: Pika Benčina, Sara Kastelec in Nina Vukelić. Na veliko leseno ploščo so s spreji ustvarile grafit, s katerim so želele prenesti v svet svoje sporočilo. Po ustvarjanju je sledil obisk Galerije Božidarja Jakaca, kjer so si učenke ogledale stalno razstavo znanih slovenskih slikarjev, kiparjev in grafikov. Bil je zares lep in kreativno obarvan dan.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič, OŠ Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj