Na vsebino

Vražji kamen ostaja kinologom?

Županja je danes na Ministrstvo za obrambo RS ponovno naslovila dopis vezan na poziv k predaji dela parc.št. 555/1 k.o. Vranoviči z namero o vzpostavitvi sprejemno registracijskega centra. Z navedenimi dejstvi je pozvala, da upoštevaje vse navedeno pričakujemo, da se najde ustreznejša lokacija za vzpostavitev morebitnega sprejemno registracijskega centra, v kolikor je le-ta neizbežno potreben.

Danes pa je z Ministrstva za obrambo prišlo obvestilo, da tega ne bodo zahtevali. Omenjeni poziv z vodstvom ministrstva po navedbah Slovenske tiskovne agencije namreč ni bil usklajen, so pojasnili.

Sklicujoč se na STA so z Ministrstva za obrambo sporočili, da je ministrica Andreja Katič črnomaljsko županjo danes telefonsko obvestila, da ne bodo zahtevali vračila zemljišča na Vražjem kamnu, na katerem ima svoj poligon belokranjsko kinološko društvo.

Dogovarjanje o morebitni drugačni uporabi omenjenega zemljišča, ki je sicer v upravljanju ministrstva za obrambo, je potekalo na nižji ravni strokovnih služb, pri čemer odločitve niso bile usklajene z vodstvom ministrstva, je še dodala Katičeva.

Ministrstvo za obrambo je namreč Občino Črnomelj včeraj pozvalo, naj ji omenjeno zemljišče vrne v posest. Črnomaljska županja se je na to nemudoma odzvala in za najemnike, ki so ga uredili, v takem primeru zahtevala odškodnino in nadomestno zemljišče.

Citirana vsebina pojasnila:

»Spoštovana gospa županja,

glede na aktivnosti Ministrstva za notranje zadeve za vzpostavitev in ureditev novih in starih lokacij za registracijsko sprejemne centre je Ministrstvo za obrambo skupaj z Upravo RS za zaščito in reševanje sodelovalo na operativnih sestankih z resornim ministrstvom za reševanje navedene problematike.

Med drugim je Ministrstvo za notranje zadeve opredelilo tudi potrebo po uporabi dela zemljišča s parc. št. 555/1, k.o. Vranoviči, ki je v upravljanju Ministrstva za obrambo in sicer za potrebe vzpostavitve začasnega registracijsko sprejemnega centra. V ta namen smo se tudi pričeli dogovarjali za vrnitev dela navedenega zemljišča in sicer v okviru pripravljalnih aktivnosti, ki bi omogočile izvedbo nujnih del v primeru nujne vzpostavitve registracijsko sprejemnega centra.

Po nadaljnji komunikaciji z Ministrstvom za notranje zadeve sporočamo, da se preučujejo tudi druge možne lokacije za vzpostavitev navedenih centrov, zato bo v prihodnje izvedena evalvacija dodatnih potencialnih možnih lokacij, o čemer bo občina tudi pisno obveščena s strani Ministrstva za notranje zadeve.

Predlagani termin prevzema dela zemljišča 555/1, k.o. Vranoviči iz našega dopisa z dne 12.10.2016, zato iz navedenih razlogov preklicujemo.«

Uradno potrditev informacije v obliki uradnega dopisa bomo po zagotovilih ministrice za obrambo prejeli v ponedeljek, 17. 10. 2016.

Hkrati smo prejeli obvestilo Ministrstva za obrambo RS s povezavo do obrazložitve na njihovi spletni strani http://www.mo.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/1328/7859/, ki glasi:

»Ministrstvo za obrambo od Občine Črnomelj ne bo zahtevalo vrnitve zemljišča na Vražjem kamnu: Ministrica za obrambo Andreja Katič je danes po telefonu obvestila županjo Občine Črnomelj Mojco Čemas Stjepanovič, da Ministrstvo za obrambo ne bo zahtevalo vračila zemljišča na Vražjem kamnu, na katerem ima svoj poligon tamkajšnje kinološko društvo. Dogovarjanje o morebitni drugačni uporabi omenjenega zemljišča, ki je sicer v upravljanju Ministrstva za obrambo, je potekalo na nižjem nivoju strokovnih služb, pri čemer odločitve niso bile usklajene z vodstvom ministrstva.«

Priponke

Vir: Občina Črnomelj, STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj