Na vsebino

Vročina se bo vrnila

Foto: DMO Bela krajina
Foto: DMO Bela krajina

Ob koncu tedna pričakujemo povsod sončno vreme. Že v soboto se bo znova večinoma segrelo nad 30 °C, najbolj vroče pa bo predvidoma v dneh od nedelje do srede, ko bodo najvišje dnevne temperature po Sloveniji dosegale od 32 do 37 °C.

Jutri bo sončno, zjutraj bo ponekod kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 28 do 33 °C.

V nedeljo in ponedeljek bo sončno in še bolj vroče. V ponedeljek popoldne lahko v severni Sloveniji nastane kakšna nevihta.

Medtem, ko do nedelje neviht ni pričakovati, pa se bo verjetnost njihovega nastanka v prihodnjem tednu spet povečevala in zelo verjetno v sredini tedna lahko spet pričakujemo tudi kakšno krajevno neurje.

Prvi vročinski val v tem poletju smo beležili med 19. in 23. junijem, drugega med 8. in 12. julijem, tretji pa bo predvidoma vztrajal od 15. do 19. julija. Zanimivo je, da je dolžina vseh treh zelo podobna, povečini med 4 in 5 dni.

Srednjeročne napovedi zaenkrat ne kažejo, da bi se do konca julija pojavil še kakšen, napovedi za mesec avgust pa se še spreminjajo.

Vir: Arso

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj