Na vsebino

Vučić Kavšku podelil zlato medaljo

Foto: Občina Črnomelj
Foto: Občina Črnomelj

Črnomaljski župan Andrej Kavšek se skupaj s podžupanom Dubravkom Čengijo in zgodovinarjem Janezom Weissom mudi na obisku v Republiki Srbiji, kjer mu je srbski predsednik Aleksandar Vučić podelil zlato medaljo za izjemne zasluge v kulturnih dejavnostih in razvoj prijateljskih odnosov med Srbijo in Slovenijo. Občina Črnomelj in Mestna muzejska zbirka sta namreč podprli in aktivno sodelujeta v projektu postavitve muzejske zbirke zgodovinskega in etnološkega značaja v Miličih, s katero bi predstavili zgodovino Uskokov v Beli krajini. Pobudnik projekta je Slovensko srbsko poslovno društvo (BASS).

Obisk je posledica nedavnega obiska srbskega zunanjega ministra Nikole Selakovića v Miličih, 25. maja letos, ko si je slednji ogledal lokacijo bodoče muzejske zbirke. Občina Črnomelj ima v projektu povezovalno vlogo, medtem ko tukajšnja Mestna muzejska zbirka nudi strokovno podporo. Z ministrom Selakovićem se je župan z ekipo sestal tudi tokrat.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj