Na vsebino

Vzgajati prince, princeske?

V nizu predavanj za starše knjižnih moljčkov, vzgojitelje in učitelje, smo včeraj izpeljali še tretje predavanje za šolsko leto 2021/22. Avla Kulturnega centra v Semiču je bila dobro zasedena. Vzgojitelji, učitelji, knjižničarji in starši knjižnih moljčkov, smo prisluhnili izjemnemu predavanju profesorice defektologije in magistrice antroplogije, Katarine Kesič Dimic.

Vsi si želimo vzgojiti ustvarjalne, samostojne, vztrajne, odgovorne, skromne, hvaležne, spoštljive, strpne in pogumne otroke … Toda ali res vemo, kako to doseči? Ne želimo si vzgojiti princev in princesk, zato smo zelo radi prisluhnili predavateljici z bogatimi izkušnjami in strokovnim znanjem, avtorici številnih knjig in avtorici zelo zanimivih blogov, ki so objavljeni na njeni spletni strani.

Katarina Kesič Dimic je skozi svoje izkušnje tako doma kot tudi pri delu govorila o tem, kaj je resnično pomembno pri vzgoji, še posebej v teh negotovih časih. Za nami je težka preizkušnja korone, ki je pred nas postavljala še večje vzgojne izzive. Korone skoraj da ni več, pojavljajo se nove skrbi in strahovi, o katerih se je potrebno nujno pogovoriti in določiti strategijo. Pri tem imamo veliko in pomembno vlogo starši, ki moramo biti otroku trdna opor in vzgled. Najpomembneje je, da otroku prisluhnemo in se z njim veliko pogovarjamo, seveda na pravi način. In da jim nenehno postavljamo meje in ovire, da se bodo kasneje v življenju znašli in se znali spoprijeti s težavami.

Vse to in še več smo slišali v dvournem predavanju, ki ga je organizirala Knjižnica Črnomelj v sodelovanju s Kulturnim centrom Semič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj