Na vsebino

Z Drobtinico bodo pomagali 18-im metliškim družinam

Mednarodni dan hrane, ki ga vsako leto obeležujemo 16. oktobra, je Območno združenje Rdečega križa Metlika že osemnajsto leto zapored obeležilo z akcijo Drobtinica, katere namen je zbrati prispevke in jih nameniti za pomoč pri plačilu šolske prehrane otrokom iz socialno šibkih družin v občini Metlika. Vzporedno 17. oktobra obeležujemo tudi mednarodni dan boja proti revščini, ki je namenjen spodbujanju razumevanja in dialoga med ljudmi, ki živijo v revščini, in širšo družbo. Revščina ni le gospodarsko vprašanje, temveč večplasten pojav, ki vključuje pomanjkanje dohodka in osnovnih zmožnosti za dostojno življenje, tudi pomanjkanje in dostop do varne in kvalitetne preskrbe s hrano.

Z letošnjo akcijo Drobtinica, ki je danes potekala v starem metliškem mestnem jedru, so zbrali 610 evrov pomoči s katerimi bodo pomagali 18-im metliškim družinam. Prispevke so zbrali s pomočjo podarjenih dobrot pekarn.

Pomagali so: Mercator, Žito, Don Don, Domače slaščice Murn, Otroški vrtec Metlika, prostovoljci krajevnih organizacij Rdečega križa Metlika, OŠ Metlika in prostovoljni prispevki občanov. Donacija dobrot so bile: kruh, krofi, pecivo, pogače, mlinci…

Ob svetovnem dnevu predstavitev oživljanja

Ob svetovnem dnevu oživljanja, ki ga vsako leto obeležujemo 16. oktobra, pa so člani ekipe prve pomoči Rdečega križa Metlika za obiskovalce stojnice akcije Drobtinica in za otroke iz metliškega vrtca pokazali temeljne postopke oživljanja in uporabo defibrilatorja. Srčni zastoj vsako leto doživi več kot 1500 oseb. Prvih nekaj minut so očividci sami. Njihovo pravilno ukrepanje je ključno, da oseba, ki je doživela srčni zastoj, preživi.

Organizator akcije Rdeči križ Metlika se zahvaljuje vsem donatorjem za sladke dobrote, prostovoljcem in članom ekip prve pomoči Rdečega križa za pomoč pri izvedbi, občanom pa za obisk in prostovoljne prispevke.

Vir: Rdeči križ Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj