Na vsebino

"Z nami je svet bolj rožnat"

V torek, 11. 6. 2019, so devetošolci sklenili svoje šolanje z valeto, ki je potekala v KC Semič.

Generacija 23 deklet in 8 fantov se je na odru povezala v eno, v kar sta jih usmerjali tudi razredničarki Barbara Fir in Darja Bremec. Povezanost, srčnost in prizadevanje za skupno dobro bodo dobre popotnice za njihovo nadaljnjo življenjsko pot.

Devetošolci so se predstavili s skupinskimi nastopi, plesom in petjem ter dokazali, da je z njimi svet res bolj rožnat, kar je bil moto njihovih rožnatih majic in rdeča nit celotne prireditve. Generacija neštetih talentov je stopila v ospredje na podelitvi priznanj za dosežke na tekmovanjih v znanju, likovnih in fotografskih natečajih, gledališki igri, petju, športu, raznih prireditvah … Ravnateljica pa je skupaj z razredničarkama podelila še znak šole za izredne dosežke na likovnem področju Nuši Štukelj, Viktoriji Malnarič iz 9. a ter Juliji Lauri Rus iz 9. b razreda ter najvišje priznanje – plaketo šole – Tjaši Ivanetič, odlični učenki, ki je vsa leta šolanja izkazovala znanje na različnih področjih in bila hkrati zelo prizadevna, vestna in spoštljiva. Letošnje leto pa je novost tudi podelitev znaka odličnosti, ki je nastal v okviru projekta POGUM za spominek šole (spominek 8. a razreda), podeljuje pa se učencem, ki so v vseh devetih letih šolanja osvojili odličen učni uspeh. To posebno priznanje so prejele Anja Papič Jakša, Mimi Hidanovič Stariha iz 9. a in Irma Subašić, Žana Pintarič ter Tjaša Ivanetič iz 9. b razreda. Pokal za špotnico šole je zaradi številnih priznanj na področju lokostrelstva in udejstvovanju v športu nasploh prejela Žana Pintarič.

Vsi se zavedamo, da brez dobrih staršev, odličnih mentorjev, učiteljev in razredničark njihovih rezultatov ne bi bilo, zato so se jim učenci poklonili s cvetom gerbere in se jim zahvalili.

Sklepno dejanje je bila Pesem o prijateljstvu, s katero so še enkrat dokazali, kako povezani so.

Po koncu valete so se razvnela čustva in ni ga bilo devetošolca, ki ne bi potočil solze.

Sedaj pa jih čaka še tridnevni tabor na Mirni gori, kjer jim bodo zgoraj naštete lastnosti še kako prišle prav.

Vsem devetošolcem želimo obilo uspehov na njihovi nadaljnji poti.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj