Na vsebino

Z roko v roki do dobrega počutja

Pred približno tremi leti smo se v ZD Metlika s partnerji Beti Metlika, Šent Ljubljana – Dnevni center Metlika in Razvojni center Novo mesto prijavili na javni poziv LAS Dolenjske in Bele krajine. Projekt smo poimenovali Iniciativa za bolj zdrav jutri v Beli krajini in bili uspešni. Namen projekta je z zaznavo demografskih in geografskih značilnosti povezati potrebe prebivalcev vseh starostnih skupin in delovati v smislu izboljšanja življenja in zdravja. Osnovni cilj je razbiti predsodke o duševnem zdravju v širši javnosti in na glas povedati, da ni nič narobe, če smo v stiski, da potrebujemo pomoč in da imamo na voljo različne oblike pomoči.

Projekt je izjemnega pomena tudi zaradi zaznanih izzivov v času epidemije.

Ocenjena vrednost projekta je slabih 45 tisoč EUR, od česar je bila približno polovica namenjena ureditvi primernih prostorov, polovica pa za izvedbo mehkih vsebin, med katere sodi tudi organizacija mini konference pod naslovom Z roko v roki do boljšega počutja, ki je v Kulturnem domu Metlika potekala včeraj. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Iskrena hvala vsem, ki so prispevali pri organizaciji dogodka, posebej sodelavkam iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, moderatorju, predavateljicam in predavateljem, partnerjem na tržnici znanja, OŠ Metlika in Šoli zdravja ter vsem udeležencem.

V fotogaleriji si lahko ogledate včerajšnje dogajanje v Kulturnem domu Metlika, kot ga je v svoj objektiv ujel Jan Kocjan.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj