Na vsebino

Z Rotary klubom Ljubljana v skrivnostni svet podzemlja

Včeraj smo odšli na težko pričakovani izlet v Postojnsko jamo in Predjamski grad. Ogled nam je omogočil Rotary klub Ljubljana v sodelovanju s Postojnsko jamo.

Na pot smo se odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Pred jamo so nas pričakali predstavnica Postojnske jame, ga. Mateja Rosa, in predstavnika Rotary kluba Ljubljane, g. Jaka Pucihar in predsednik g. Edvard Škodič.

Nestrpno smo se posedli na vlakec, ki nas je popeljal v notranjost podzemnih lepot. Še vedno navdušeni nad vožnjo, smo sledili vodniku, ki nam je razkazal različne kapnike in svetovno čudo – človeško ribico. V koncertni dvorani pa smo pred odhodom številnim tujim obiskovalcem ubrano zapeli pesem Ena ptička priletela. Sledil je ogled vivarija, kjer smo si ogledali živali, ki imajo svoje bivališče v Postojnski jami. Marsikdo je z zanimanjem iskal drobne živalice, ki so se skrivale med kapniki. Na koncu pa nas je čakala še kratka vožnja do Predjamskega gradu, kjer smo spoznali njegovo zgodovino, otroci pa so si na glavo poveznili viteške čelade, v roke prijeli meč ali helebardo ter za trenutek tudi sami postali pogumni vitezi.

Polni novih doživetij in izkušenj smo se odpravili proti domu. Za večino učencev je bil to prvi obisk Postojnske jame in zagotovo jim bo to doživetje še dolgo ostalo v lepem spominu. Naš obisk je skrbno spremljala tudi kamera, zato bomo lahko spomine na izlet znova obujali v decembru, ko bo na sporedu tradicionalni dobrodelni Miklavžev koncert.

Še enkrat se iz srca zahvaljujemo Rotary klubu Ljubljana in Postojnski jami, da sta nam omogočila tako lep izlet.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj