Na vsebino

Zadihajte z naravo tudi vi

Julijska vadba v Metliki.
Julijska vadba v Metliki.

Humanitarno društvo Šola zdravja organizira na 17-ih lokacijah po vsej Sloveniji brezplačno delavnico Dihamo z naravo, ki je za vse udeležence brezplačna, saj jo sofinancira ministrstvo za zdravje. Po poletnem premoru se vodena vadba, ki se začenja ob 19. uri, ta teden nadaljuje tudi v Črnomlju (torek), Novem mestu (sreda) in Metliki (četrtek).

Na vadbi udeleženci vseh generacij spoznavajo različne tehnike dihanja, meditacijo in vizualizacijo skozi sprehode v naravi. Pristopi znanstveno dokazano pozitivno vplivajo na imunski sistem in dobro počutje, uravnovešajo krvni tlak, srčni utrip ter raven sladkorja. Za udeležbo so potrebna zgolj ustrezna oblačila ter udobna in za hojo primerna obutev.

»Namen aktivnosti Dihamo z naravo je, da svojo pozornost z zunanjih čutil usmerimo navznoter in začnemo poslušati sebe. V hitrem tempu življenja, ki nas obdaja, to storimo redko, zato so uporabljeni holistični pristopi odličen začetek k sprostitvi uma in telesa. Posledično vplivamo na naše misli in zdravje. Ta osvojena osnovna znanja lahko kasneje uporabimo kadarkoli začutimo potrebo,« pravi Andraž Purger, meditacijski vodja projekta Dihamo z naravo.

Na fotografijah Zdenke in Maje Kavčič so utrinki z julijskih vadb na Dolenjskem in v Beli krajini.

Vir: Projekt Dihamo z naravo

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj