Na vsebino

Zadnji kulturni dan minil v družbi živali

V četrtek smo na OŠ MŠN pripravili še zadnji kulturni dan v tem šolskem letu. Udeležili so se ga učenci od 1. do 5. razreda in mlajši učenci posebnega programa. Program smo posvetili živalim v glasbi.

Najprej smo prepevali pesmi o živalih, sledilo je vodeno poslušanje skladbe francoskega skladatelja Camilla Saint-Saensa Živalski karneval. Vsaka od kratkih skladbic je predstavila eno od živali, učenci pa so morali ugotoviti, katero. Pomagali so si s slikami. Izkazalo se je, da so dovolj zbrano spremljali glasbo in hitro znali ugotoviti, katere živali se v posamezni skladbi skrivajo. Pri tem so tudi zelo uživali.

Po malici je sledilo likovno ustvarjanje. Razdelili so se po skupinah in v različnih tehnikah izdelovali akvarij ali ribice. Nekateri so se lotili kolaža, drugi so barvali z voščenkami in tempera barvicami, spet tretji so izdelali skoraj pravi akvarij s plavajočimi ribicami.

Na ta način smo izrazili tudi veselje nad prihajajočim poletjem in počitnicami.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj