Na vsebino

Praznik glasbe letos prvič tudi v Črnomlju

Foto: @praznikglasbe
Foto: @praznikglasbe

Bendi, ansambli, pevski zbori, solo izvajalke in izvajalci, vabljeni na Praznik glasbe! 21. junija na svetovni dan glasbe se bo praznovalo v enajstih slovenskih mestih! Vabilo za sodelovanje je odprto do 9. maja!

Razvojno informacijski center (RIC) Bela krajina se letos pridružuje svetovni iniciativi ‘Fête de la Musique’, ki poteka v več kot 120 državah in 400 mestih po celem svetu vsako leto na poletni solsticij, 21. junija ter na ulice in trge in druga prizorišča pripelje živo glasbo. Praznik glasbe prirejamo letos, v partnerstvu s Slovenskim glasbeno-informacijskim-centrom-SIGIC, prvič tudi v mestu Črnomelj na razpršenih prizoriščih.

Pozivamo vse glasbenike in glasbenice, da si na tej povezavi preberete podrobnosti o sodelovanju na Prazniku glasbe 2022 in prek spletnega obrazca posredujete podatke, ki jih potrebujemo za vašo vključitev v Praznik glasbe.

Po 9. maju 2022 se bodo ponovno odprle prijave za tista mesta, kjer bodo kapacitete še omogočale dodatne nastopajoče. Koproducent Praznika glasbe za mesto Črnomelj je RIC Bela krajina, ki bo v sodelovanju z ostalimi lokalnimi organizacijami poskrbel za postavitev prizorišč za glasbenike na nenavadnih točkah v mestu Črnomelj.

Festival poteka vsako leto na isti dan, 21. junija, in je predvsem dogodek, ki se odvija na prostem, na ulici, v parkih, igriščih… Namenjen je živi glasbi, glasbenikom, raznolikim glasbenim žanrom, ljubiteljem in profesionalcem. Vsi koncerti/nastopi so brezplačni za poslušalce, izvajalci za svoj nastop ne prejmejo honorarja, (so)organizatorji pa se zavežejo k promociji žive glasbe in neprofitnemu delovanju.

S sodelovanjem na Prazniku glasbe si želimo povezati in podpreti lokalne glasbene ustvarjalce, da se predstavijo in obogatijo kulturno okolje mesta. K sodelovanju vabimo vse glasbenike različnih generacij in zasedbe ki izvajajo različne glasbene zvrsti (kantavtorji, bendi, pevski zbori, mladinske skupine, pevske skupine, osnovne in srednje šole, glasbene šole, orkestri, DJ-ji, tamburaši ipd.).

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj