Na vsebino

Zakaj bi si pomagali, če za to ni nobenih argumentov?

Vtis je, da tako RIC kot tudi Šolska maturitetna komisija za splošno maturo Srednje šole Črnomelj na prvo mesto postavljata samo in izključno svoje interese. Prvi z ignoranco do ankete, ki so jo izpolnjevali maturantje cele Slovenije, v kateri je bilo jasno videti, da si večina dijakov želi maturo prilagoditi po obsegu snovi ali odpovedati, slednja pa s svojim odzivom na možnost podaljšanja roka za oddajo maturitetnih seminarskih nalog in laboratorijskih vaj, ki jo je predlagal sam RIC in ki bi vsakemu dijaku v teh dneh prišla še kako prav.

Maturanti Srednje šole Črnomelj smo za možen odlog termina oddaje maturitetnih seminarskih nalog izvedeli preko medijev ter od dijakov drugih šol in ne s strani naše šole, ki bi bila po našem mnenju dolžna, da nas s podatki, ki se tičejo naše mature, seznani. Šolska maturitetna komisija se je tako odločila to zamolčati. A kot rečeno, sicer z zamikom dveh tednov po tistem, ko je RIC šolam to ponudil, smo dijaki za to zvedeli preko medijev in se obrnili na svoje profesorje pri posameznih predmetih. Na dodatno pobudo dijaške skupnosti in sveta staršev je predsednica Šolske maturitetne komisije sklicala sejo, ki je končne odločitve sprejela v petek, 10. aprila.

Šolska maturitetna komisije se je tako odločila, da dijakom roka oddaje nalog ne podaljša, češ da za to ni konkretnih argumentov (možnosti, da argumentiramo, pa nam sploh niso ponudili). Očitno so tako zaslepljeni, da ne vidijo glavnega argumenta , t.j. EPIDEMIJA.

Še z dejanji, s katerimi bi si lahko šola zaradi svojega že tako skrhanega ugleda pridobila vsaj zaupanje dijakov, je tokrat znova potrdila, da ji za nas, dijake, očitno ni mar in se ji ne zdi pomembno, da bi nam šli na roko, pokazali malo empatije in nam omogočili lažje in manj stresno pisanje poročil in seminarskih nalog v tem obdobju.

Sprašujemo se, kakšne koristi je imela Šolska maturitetna komisija pri tem, ko nam je ukradla dodatne tri tedne. Tri tedne, v katerih bi lahko dobili prav tisto točko, ki bo odločilna za vpis na fakulteto. Z našega vidika je bilo to storjeno, če povemo po domače, iz enega samega inata ter kazanja nadvlade in moči.

Tako smo dijaki, ki smo še konec prejšnjega tedna upali in verjeli, da se bo Šolska maturitetna komisija postavila na stran dijakov z upanjem in željo po našem čim boljšem uspehu in olajšanem delu, dobili hladen tuš, ko so nam v petek, 10. aprila, sporočili, da kljub vsemu zadnji rok oddaje maturitetnih seminarskih nalog ostaja 15. april. Spet smo bili prikrajšani in se znašli v slabšem položaju v primerjavi z drugimi dijaki srednjih šol, katerim ta podatek ni bil zamolčan, podaljšan rok pa omogočen.

To so časi, ko je normalnim ljudem jasno, da si med seboj pomagamo, a vendar nam s svojimi dejanji kažejo, da skrb za sočloveka v tem trenutku za njih ni pomembna, pa naj bo takšna ali drugačna. Sicer pa, če vzamemo zgled Srednje šole Črnomelj, ZAKAJ BI SI POMAGALI, ČE ZA TO NI KONKRETNIH ARGUMENTOV?

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj