Na vsebino

Zaključek Drugačnih pravljic

Drugačne pravljice je projekt, katerega v Knjižnici Črnomelj izvajamo že od leta 2009, namenjen pa je uporabnikom VDC Črnomelj, in sicer iz delovne in bivalne enote ter enote Vinica, in tudi skupini učencev iz OŠ Milke Šober Nataše.

Tema letošnjih mesečnih srečanj so bile ljudske pravljice – spoznali smo tako slovenske, kot tudi pravljice iz različnih koncev sveta. In tako kot smo šolsko leto pričeli, smo ga tudi zaključili – po ljudsko. Danes smo namreč v knjižnici pripravili zaključek projekta. V goste smo povabili igralca Andreja Štularja in Petro Stare iz Lutkovnega gledališča Nebo, katera sta nam zaigrala predstavo z naslovom Take ljudske. Gre za preplet ljudske pripovedke Zajec dela za lisico, pregovorov in starih modrosti ter pesmi po vzoru tradicionalnih melodij, izvedenih s pomočjo preprostih zvočil. V predstavi se živali obnašajo kot ljudje: spijo, jejo in kuhajo kavo, sadijo, obdelujejo zemljo, pobirajo pridelek in krmijo kokoši; ene so delavne in vztrajne, druge pa se napornemu delu vselej izognejo in svoje življenje raje organizirajo tako, da drugi delajo zanje.

Po končani predstavi smo vsem udeležencem in njihovim mentorjem podelili še pohvale za vestno in aktivno sodelovanje na srečanjih. Zaželeli smo si lepe prihajajoče mesece ter si obljubili, da se ponovno srečamo v naslednjem šolskem letu.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj