Na vsebino

Zaključek Knjižnih moljčkov, Cicibralnic in Srečanj s knjižničarko z "Najlepšim darilom"

V četrtek smo z ogledom lutkovno-igrane predstave z naslovom Najlepše darilo, v izvedbi KUD Dudovo drevo iz Velenja, v Kulturnem centru Semič zaključili srečanja v bralnih klubih za najmlajše bralce za šolsko leto 2018/2019. Prireditev je organizirala Knjižnica Črnomelj v sodelovanju s Kulturnim centrom Semič in ob podpori Občine Črnomelj in Občine Semič, ki sofinancirata bralne projekte že vrsto let.
Na prireditev so bili povabljeni vsi knjižni moljčki (106 otrok), ki so v Knjižnici Črnomelj, v Krajevni knjižnici Semič in v Spominski hiši Otona Župančiča na Vinici obiskovali mesečna pravljična srečanja in otroci, ki so obiskovali bralni klub Srečanja s knjižničarko in Cicibralnice. Podelili smo 57 priznanj knjižnim moljčkom - pripovedovalcem pravljic, ki so v šolskem letu 2018/19 pripovedovali pravljice knjižničarkam (vsak 5 pravljic oz. pesmic) in si tako pridobili naziv NAJ MOLJČEK.

V programu sta nastopila dva izvrstna igralca oz. animatorja lutk in dva izvrstna glasbenika - vsi štirje so delovali kot odlično uglašen kvartet. Predstavili so nam zgodbo o mucu Mačku, ki je hotel na prav poseben dan svojega najboljšega prijatelja kužka Grofa razveseliti z najlepšim darilom. Kar tako, ker je tako lep dan in naj bo z darilom prijatelju še lepši! A kaj naj mu podari, ko pa ima njegov prijatelj Grof že vse! Le kaj lahko podariš nekomu, ki ima že vse?! Prav nič! Toda, kje najti NIČ? V trgovini, na igrišču, na televiziji...? Predstava, ki govori o prijateljstvu je bila čudovito darilo vsem otrokom in staršem.
Slaščičarna Gajur Ljimani iz Semiča je ob zaključku vsakemu moljčku podarila kepico sladoleda, knjižničarke pa smo za vsakega moljčka izdelale lutko na sladoledni paličici – muca Mačka, s katerim se bodo otroci lahko doma igrali in pripovedovali nove zgodbe. Mogoče jih bo to spodbudilo, da si bodo sami izdelali še kužka Grofa.
Nagovorila nas je direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan Trgovčić in otroke povabila k ponovnemu vpisu v bralne klube. V septembru 2019 bo v Knjižnici Črnomelj in v Krajevni knjižnici Semič potekal vpis v Bralni klub knjižni moljček za šolsko leto 2019/2020. Primeren je za otroke od 3. do 7. leta. Prav tako bo potekal vpis v bralni klub Srečanja s knjižničarko, ki je primeren za otroke od 8. do 12. leta in vpis k Cicibralnicam, kamor ste vabljeni otroci staršev, ki delajo v Domu starejših občanov Črnomelj. Prijazno vabljeni!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj