Na vsebino

Zaključek poletja na sem´škem placu

Semiško trško jedro bo zaživelo. Foto: Uroš Novina
Semiško trško jedro bo zaživelo. Foto: Uroš Novina

V Semiču je letošnje poletne prireditve sredi junija odprl tretji festival Gremo na sem'ški plac, ki je povezal različne dogodke: poletne večere pred Kulturnim centrom Semič, Odprta vrata Bele krajine v Muzejski hiši Semič in tamkajšnji Vinoteki, počitniške delavnice ter počitniške dogodivščine.

Vrhunec dogajanja je v preteklih letih konec avgusta predstavljala prireditev Semiška ohcet. Tradicijo bodo nadaljevali tudi letos, a z manj etnološkega pridiha in drugačnim imenom. Tako bo od danes do nedelje v semiškem trškem jedru potekal festival Zaključek poletja na sem'škem placu, ki prinaša pestro tridnevno dogajanje za vse generacije in s katerim bodo sklenili letošnje poletne prireditve. Organizatorji sicer zagotavljajo, da se bo tradicionalna Semiška ohcet ponovno vrnila prihodnje leto v novi preobleki.

Dogajanje se prične drevi ob 18. uri v Vinoteki Semič z večerom rumenih muškatov ob glasbeni spremljavi Tine Kocjan in Marka Simčiča, ob 20. uri pa bo v trškem jedru na ogled monokomedija Siti teatra Jamski človek.

Sobotno dogajanje v trškem jedru se bo začelo ob 15. uri s kulinarčnim razvajanjem, nadaljevalo s pohodom po Semiški gori, vodenim ogledom cerkve sv. Štefana, ustvarjalnimi delavnicami, predstavami za otroke in mladino, pevskim nastopom Semiških klobukarjev, lutkovno predstavo Polanski vrag ter blagoslovom motoristov in kolesarjev. Večerno dogajanje bodo s koncertom popestrili Klapa Šufit, slovenski folksterji Čadahuči trio in skupina Samorog.

V nedeljo pa organizatorji vabijo na Blatnik pri Semiču, kjer bo potekala tradicionalna 21. Belokranjska razstava konj.

Podrobnejši program festivala najdete v spodnji priponki.

Priponke

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj