Na vsebino

Pestra črna kronika na naših cestah

Prometni policisti so v sredo dopoldan v Novem mestu ustavili 27-letnega voznika iz okolice Črnomlja. V postopku so ugotovili, da vozi avto v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje motornih vozil zaradi predhodnih kršitev cestnoprometnih predpisov. Avtomobil so zasegli, zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih substanc pa za voznika odredili strokovni pregled.

Včeraj je na cesti iz Gabra proti Uršnim selom 50-letni voznik iz Črnomlja, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s ceste. Pri tem se je lažje poškodoval, alkohola pa policisti niso ugotovili. Voznik je nameraval zdravniško pomoč iskati sam. Med postavljanjem vozila na kolesa pa je avtovleki avtomobil pobegnil čez vozišče pod brežino. Voznik je skočil ob bok vozila, da bi avto zadržal, a ga je avto podrl, da je padel po tleh. Voznika z domnevno lažjimi telesnimi poškodbami so nato oskrbeli v novomeški bolnišnici.

V Metliki so policisti včeraj dopoldne ustavili 17-letnika iz Rosalnic, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli.

Novomeški policisti pa so sinoči v Birčni vasi kontrolirali 20-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Metlike. V postopku so ugotovili, da nima ustreznega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,43 mg/l alkohola (0,9 promila) v izdihanem zraku. Za sedem različnih kršitev predpisov s področja prometne varnosti so mu napisali plačilni nalog.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj