Na vsebino

15. Filmski tabor Kolpa pod streho

Maja Weiss je prejela posebno priznanje za izjemen prispevek k Filmskemu taboru Kolpa.
Maja Weiss je prejela posebno priznanje za izjemen prispevek k Filmskemu taboru Kolpa.

Med 22. in 24. avgustom je v Balkovcih potekal 15. Filmski tabor Kolpa, na katerem je letos v štirih filmskih delavnicah (filmska igra, filmski scenarij in režija, animirani film ter dokumentarni film) sodelovalo 23 mladih iz vse Slovenije, največ v delavnicah igre ter scenarija in režije. Ti so ustvarjali na temo medkulturnega dialoga ter se ob tem spoznavali tudi veščine komunikacije in dela z ljudmi. To so počeli pod mentorstvom priznanih filmskih ustvarjalcev Maje Weiss, Mojce Funkl, Augusta Braatza, Brine Fekonja in Bonina Englara, ki so mladim pustili veliko lastne kreativnosti, ki je prinesla dva super izdelka.

Zaključno projekcijo nastalih filmov so v okviru festivala ČrnFest pripravili na Medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj. Na njej so se posebej zahvalili metliški rojakinji, režiserki Maji Weiss, ki je pred 15-imi leti dala pobudo, da so na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj sploh začeli s filmskimi delavnicami. Weissova z letošnjim letom mentorstvo dokumentarne delavnice predaja še eni Metličanki in režiserki Emi Muc.

V začetku septembra si boste filme lahko ogledali tudi vi.

Vir: ZIK Črnomelj, foto: Tomaž Čurk in Sara Mužar

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj