Na vsebino

Zaključek poletja na sem'škem placu

Petkov večer se je začel z glasbo ob soju zvezd, kjer sta Nuška Drašček in Mitja Ferenc prepevala o ljubezni. Gostje so ob prihodu dobili pozdravni prigrizek Anje Fir in kozarec Semiške penine.

Po koncertu je sledilo glasbeno potepanje s tamburaško skupino Melos in "Mystery box" z Anjo Fir v prostorih salona DanKüchen Bela krajina.

Na ulici vina, piva, koktajlov in vrhunske kulinarike so sodelovali Pivovarna Vizir, PetriotGin, Anja Fir in v Vinoteki Semič Društvo vinogradnikov Semič.

Sobotni tretji dan festivala Zaključek poletja na sem'škem placu je potekal v znamenju domače kuhinje, domače obrti, zanimivih delavnic in predavanj, predstave za otroke in družine, manjkalo ni niti glasbe in plesa.

Na matičkovem vrtu je dvakrat nastopila Vokalna skupina Lan. Tam je v sodelovanju s Krajinskim parkom Kolpa in Vito Ivičič potekal tudi prikaz tradicionalnega postopka izdelave lanene niti za domače platno.

Na učnem vrtu dr. Derganca je v sodelovanju z Gobarskim društvom Bela krajina potekalo predavanje Jožice Bajc Pivec o zdravilnih rastlinah. Hkrati je na vrtu potekala delavnica izdelave rož in šopkov iz krep papirja v izvedbi Turističnega društva Semič.

Pri Muzejski hiši Semič je potekala umetniška ustvarjalnica za velike in male, v izvedbi Društva likovnih ustvarjalcev Semič in Turističnega društva Semič pa poslikava obraza z Niko.

V prostorih Kuhinje DanKüchen Bela krajina sta Matic in Patrik, zmagovalca kuharskega šova Mali šef Slovenije, pripravila gurmanski dvohodni meni.

Na glavnem odru so nastopili mladi folklorniki OŠ Belokranjskega odreda Semič, Mare Čare pa je s svojimi čarovnijami navdušil najmlajše. Nastopila je tudi Country plesna skupina Vrtičkarji.

Pred cerkvijo Sv. Štefana je potekal blagoslov motoristov in kolesarjev, ki jih je nagovorila županja Polona Kambič. Gostje blagoslova so bili ljubitelji starih koles Torpedo Griblje s prijatelji.

KUD godba na pihala Semič je začela svoj nastop pri vrtu dr. Derganca in se sprehodila skozi trško jedro do prireditvenega prostora, kjer so zbranim ob zvokih odlične glasbe dokazali, da med poletjem njihova pihala niso samevala.

Za uvod v osrednji večerni dogodek festivala Zaključek poletja na sem'škem placu so nastopili domača Folklorna skupina Semič in klepetave Šokice, ki so poskrbele za obilo smeha. Prekmurske plese in kukčevo čajanko je prikazala Folklorna skupina Petrovče. Da je festival postal že mednaroden je dokazala Folklorna skupina Kamanje iz Hrvaške, iz sosednje črnomaljske občine pa so nastopili člani KUD Oton Župančič Vinica.

Do poznih ur so obiskovalce, tako najmlajše, mlade in mlade po duši, zabavali člani priljubljene zasedbe Čuki.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj