Na vsebino

Zaključek projekta "PPK" S pikapolonico, ki ni hotela odrasti

Danes smo zaključili še eno sezono družinskega branja in druženja ob pravljičnem potujočem kovčku, letos že 9. po vrsti. V letošnjem projektu je sodelovalo čez 700 otrok in preko 70 mentorjev iz vseh vrtcev in šol črnomaljske in semiške občine.
V Knjižnici Črnomelj smo v tem šolskem letu pripravili 44 kovčkov in jih napolnili s kvalitetnim knjižnim in tudi neknjižnim gradivom. V šolah in vrtcih so mentorji poskrbeli za to, da je kovček prispel čisto k vsaki družini za en teden. Nekaterim družinam je to pomenilo prvi in edini stik s knjigo in branjem. Projekt ima tudi povezovalno vlogo, saj povezuje knjižnice, vrtce, šole in družine.
Za zaključek smo v črnomaljskem kulturnem domu in v Kulturnem centru v Semiču v sodelovanju s KC Semič pripravili podelitev priznanj za vse sodelujoče otroke in mentorje, v nadaljevanju pa je sledil ogled odlične in kvalitetne slovenske risanke z naslovom PIKAPOLONICA HOČE ODRASTI. Risanka prikazuje prisrčno zgodbo o mali pikapolonici, ki se odloči odrasti, in o njenem iskanju odgovora na vprašanje, kako naj to stori. Mala pikapolonica v želji po odgovorih zapusti varno zavetje domačega travnika in se odpravi v neznano, kjer sreča množico žuželk, ki ji vsaka po svoje razlagajo svet. Pikapolonica skozi srečanja z žuželkami odkriva zapleteni in njej nerazumljivi svet odraslih, vse dokler ji kotaleči se kamen, za katerim se pravzaprav skriva govnač, ne razkrije skrivnosti o sreči: »Ohrani v sebi otroka in večno boš srečen.«
Zaradi velikega števila otrok smo pripravili prireditev v treh delih. Ta projekt že vrsto let podpirata Občina Črnomelj in Občina Semič. Tako nas je vse zbrane v črnomaljskem kulturnem domu pozdravil podžupan Občine Črnomelj gospod Štefan Misja in podelil priznanja otrokom ter mentorjem.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj