Na vsebino

Zaključek projekta "Tradicionalni slovenski zajtrk"

V našem vrtcu že od začetka sodelujemo v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt nas je spodbudil, da smo se povezali s čebelarji, sadjarji, kmečkimi ženami ter navezali stike z lokalnimi pridelovalci živil. Sprva so nam živila za izvedbo zajtrka lokalni proizvajalci donirali, sedaj pa stroške poravna Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. V okviru projekta vsako leto izvedemo tudi različne dejavnosti in pripravimo prireditev, na katero povabimo predstavnike lokalnih društev s katerimi sodelujemo in predstavnike Občine Metlika.

Ob 10. uri smo se priključili pobudi Čebelarske zveze Slovenije ter pomagali ustvariti najštevilčnejši pevski zbor. Vsi skupaj smo zapeli vsem dobro poznano in priljubljeno pesem Lojzeta Slaka – Čebelar. Poglejte, kako nam je šlo. TUKAJ.

Hvala otrokom in njihovim vzgojiteljem ter vzgojiteljicam za uspešno izvedene točke in »čebelici« Daši Kokalj.

Prireditev je bila odlično pripravljena in izvedena. Prav tako pestre, zanimive in domiselne so bile dejavnosti, ki so se izvajale po vseh oddelkih v vrtcu.

Zahvaljujemo se tudi našim pridnim kuharjem v kuhinji in hišniku. Brez njih bi težko izpeljali vse načrtovano.

Za obisk se zahvaljujemo čebelarjem iz Čebelarskega društva dr. Jožef Starc Metlika in vsem ostalim gostom. Vidimo se ponovno naslednje leto.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj