Na vsebino

Zaključek bralne značke v DSO in bralnih projektov v Knjižnici Črnomelj in Krajevni knjižnici Semič

Danes je Knjižnica Črnomelj v sodelovanju z Dom starejših občanov Črnomelj pripravila zaključek Župančičeve bralne značke za odrasle.

Sodelovanje Knjižnice Črnomelj in Doma starejših občanov je rodilo lepe sadove. Začeli smo z bralnimi uricami za stanovalce doma, nato z Župančičevo bralno značko, ki smo jo nadgradili in k sodelovanju povabili še zaposlene v domu. V mesecu novembru 2016 smo skupaj pripravili slovesnost in odprli nov kotiček – knjižno polico, kjer so zaposleni lahko posegali po izbranem leposlovnem in strokovnem gradivu. Odziv zaposlenih v Domu starejših občanov je bil fenomenalen. Povabilu k sodelovanju in branju pri bralni znački se je odzvalo 29 zaposlenih in 18 stanovalcev, ki so obiskovali bralna srečanja.

Petkovemu zaključku so se pridružili tudi bralci, ki v Knjižnici Črnomelj obiskujejo bralni klub za odrasle. Srečujejo se že dvanajst let. Pred petimi leti pa so začeli sodelovati tudi pri bralni znački za odrasle. V jeseni pa je z bralnimi srečanji in bralno značko začela tudi sodelavka v Krajevni knjižnici Semič.

Danes je bil prav poseben dan za vse nas, ki smo na takšen ali drugačen način sodelovali pri bralnih projektih. Že nekaj časa smo ga pričakovali, že nekaj časa smo se ga veselili. Vas zanima koga? Našega današnjega gosta, ki nas je obiskal ob zaključku bralnih projektov. To je Tone Partljič. Navdih vsem nam, ki nam knjige veliko pomenijo, je gotovo mladostni, šaljivi, hudomušni gospod, slovenski pisatelj, dramatik, politik, učitelj. To je vedno mladi Tone Partljič.

V zahvalo za sodelovanje pri bralni znački so prejeli priznanja in manjše darilo.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj