Na vsebino

Zaključena 16. redna seja Občinskega sveta občine Črnomelj

Občinski svet Občine Črnomelj se je včeraj sestal na 16. redni seji v Kulturnem domu Črnomelj. Dnevni red je obsegal 17 točk dnevnega reda.

Člani sveta so se zaradi upoštevanja ukrepov in priporočil NIJZ za preprečevanje COVID-19 sestali v Kulturnem domu Črnomelj, kjer so imeli zagotovljene varnostne pogoje po priporočilih. Med točkami so prevladovale obravnave predlogov za izdajo odlokov osnovnošolskih zavodov in vrtca v občini. Na seji so se svetniki seznanili s poročilom računskega sodišča, s prijavama kandidatk za ravnateljico javnega zavoda Vrtec Otona Župančiča Črnomelj, spremenili in dopolnili Odlok o podeljevanju Župančičevih priznanj ter izdali soglasje k zadolževanju podjetja CERO-DBK d.o.o.

V uvodu je župan občinske svetnike seznanil o aktivnostih občine, kjer je predstavil napredovanje prioritetnih projektov. Po sprejemu zapisnika zadnje seje so člani sveta obravnavali predloge za izdajo odlokov o ustanovitvi javno vzgojno-izobraževalnih zavodov (OŠ Loka Črnomelj, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Dragatuš, OŠ Vinica in Vrtec Otona Župančiča Črnomelj). Novi akti so bili sprejeti zaradi potrebnih sprememb in dopolnitev, v smislu uskladitve določb z veljavnimi predpisi in dejanskim stanjem kakor tudi zaradi boljše preglednosti in dostopnosti predpisa. Prav tako je bil sprejet Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o Župančičevih priznanjih.

Na seji so člani sveta prejeli informacijo o poročilu revizijskega poročila računskega sodišča, izdali soglasje k zadolževanju podjetja CERO-DBK d.o.o. ter sprejeli tri premoženjsko pravne zadeve. V sklopu kadrovskih zadev so člani občinskega sveta imenovali župana Andreja Kavška za predstavnika Občine Črnomelj v Razvojni svet regije JV Slovenija za programsko obdobje 2021-2027 ter se seznanili s prijavama kandidatk za ravnateljico javnega zavoda Vrtec Otona Župančiča Črnomelj. Za obe kandidatki so podali pozitivno mnenje k imenovanju.

Gradivo in obrazložitve vseh ostalih točk dnevnega reda 16. redne seje Občinskega sveta Občine Črnomelj najdete na spletni strani Občine Črnomelj pod zavihkom Občinski svet – Gradivo. V dokumentu si lahko preberete natančne obrazložitve posameznih točk.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj