Na vsebino

Zaključena 17. redna seja Občinskega sveta občine Črnomelj

Občinski svet Občine Črnomelj se je v četrtek, 17. decembra 2020, sestal na 17. redni seji v Kulturnem domu Črnomelj. Dnevni red je obsegal 18 točk dnevnega reda. Člani sveta so se zaradi upoštevanja ukrepov in priporočil NIJZ za preprečevanje COVID-19 sestali v Kulturnem domu Črnomelj, kjer so imeli zagotovljene varnostne pogoje po priporočilih. Na seji so razpravljali o proračunu občine za leto 2021, ki je letos rekorden in bolj investicijsko naravnan, o spremembah odloka o prometni ureditvi in odloku o odmeri komunalnega prispevka.

Odlok o prometni ureditvi v občini Črnomelj je bil sprejet na seji aprila in v praksi se je izkazalo, da potrebuje spremembe, o katerih so svetniki razpravljali na tej seji. Tako odlok po novem natančneje definira upravičence oproščenega plačila parkirnine in postopek pridobitve parkirne dovolilnice. Ostale sprejete spremembe so obrazložene v gradivu seje. Sprejeli so tudi odlok o odmeri komunalnega prispevka, ki v skladu z novimi državnimi razpisi določa podlage za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo in na novo ureja področje olajšav.

Najpomembnejša točka seje je bil proračun za leto 2021, ki temelji na zagotavljanju kvalitetne infrastrukture na področju komunalnih storitev, prometa, športa, kulture in izobraževanja kar so tudi strateške usmeritve občine. Gre za rekordni proračun, saj izkazuje kar 21.645.690 € prihodkov in 28.225.164 € odhodkov. Proračunski primanjkljaj nameravamo pokriti iz prenesenih denarnih sredstev in dodatnim zadolževanjem. Za investicije v letu 2021 namenjamo kar 57 % vseh sredstev, povišanje pa se nanaša predvsem na planirano izvedbo nadomestne gradnje OŠ Loka, , gradnjo vrtca Loka, dograditve OŠ Dragatuš, gradnjo kanalizacije, ureditev infrastrukture v PC TRIS Kanižarica in ostale projekte, ki so razvidni iz posebnega dela proračuna. Proračun za leto 2021 je naravnan k izboljšanju bivanjskega, družbenega in ekonomskega standarda občank in občanov.

Gradivo in obrazložitve vseh ostalih točk dnevnega reda 17. redne seje Občinskega sveta Občine Črnomelj najdete na spletni strani Občine Črnomelj TUKAJ. V dokumentu si lahko preberete natančne obrazložitve posameznih točk.

Priponke

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj