Na vsebino

Zaključena 7. redna seja Občinskega sveta Občine Črnomelj

Črnomaljski občinski svetniki so na včerajšnji zadnji seji pred poletnimi počitnicami obravnavali 11 točk dnevnega reda. Med drugim so sprejeli sklep o uporabi manjše notranje igralne površine na otroka v vrtcih, kar pomeni, da lahko vrtec sprejme več otrok.

Svetniki so se seznanili tudi z varnostnimi razmerami na območju občine ter z Akcijskim načrtom destinacije Bela krajina za obdobje 2023 – 2026 v okviru Zelene sheme slovenskega turizma. Sprejeli so tudi spremembe in dopolnitve odloka o taborjenju na območju občine Črnomelj. Ta prepoveduje postavljanje šotorov, kamp prikolic ali drugih zasilnih objektov z namenom taborjenja in šotorjenja na območjih, ki niso predvidena za tovrstne dejavnosti ter po novem kot kršitelja vključuje tudi fizično osebo.

Predstavniki občinskega sveta so na seji potrdili tudi novo občinsko volilno komisijo, saj je prejšnji potekel mandat. V novo komisijo so imenovani Jožica Miketič Vipavec, Igor Fortun, Franc Mravinec, Janez Jakša, Ines Ružić Vardjan, Igor Suhorepec, Martin Puhek in Ivan Trs.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj