Na vsebino

Zaključna prireditev literarnega natečaja Lepota besede 2019

Knjižnica Črnomelj in JSKD OI Črnomelj sta letos v mesecu maju že štrinajstič razpisala literarni natečaj Lepota besede, »Z besedo iščemo in ustvarjamo lepoto«. Na natečaj se je prijavilo kar 35 ustvarjalcev iz Bele krajine in širše Dolenjske ter Posavja.

V petek popoldne so se ustvarjalci najprej srečali s strokovnim ocenjevalcem Samom Dražumeričem, pesnikom, pisateljem in literarnim mentorjem iz Novega mesta. V uvodnem delu je pripravil zanimivo razmišljanje o letošnjih prispevkih in nanizal veliko zanimivosti o klasični in sodobni literaturi. V nadaljevanju pa je literatom podal svoje strokovno mnenje o njihovem literarnem ustvarjanju. Za objavo v knjižici je izbral dela (pesem ali odlomek) 30 avtorjev. Izbrani so bili: Zdravka Abram, Mladen Babič, Marija Bajt, Terezija Balaževič, Ivana Jana Cvirn, Sandra Erpe, Josip Fabina, Nina Grahek, Petra Kampl Petrin, Jožica Kapele, Magda Kastelic Hočevar, Stanislav Kink, Nataša Komarov, Tanja Košar, Katarina Kukman, Mirjana Laknar, Nace Mervar, Minka Pečaver Potočnik, Anica Perme, Branka Pirc, Rezka Povše, Lucija Reščič, Erna Ernestina Rožman, Saška Simonič, Senta Sirk, Maks Starc, Dragomila Šeško, Matevž Turk, Anica Vidmar in Mira Vladić.

Ob 19.00 uri je v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj potekala zaključna literarna prireditev, na kateri so člani gledališke skupine ZIK Črnomelj prebirali pesmi in odlomke proznih del izbranih 30 avtorjev in na kateri so bili razglašeni tudi trije najboljši avtorji po izboru strokovnega ocenjevalca Sama Dražumeriča: Dragomila Šeško iz Brežic, Nataša Komarov iz Adlešičev in Sandra Erpe iz Straže.

Za posebno glasbeno vzdušje je poskrbel pesnik, kantavtor in pevec protestnih pesmi Andrej Kokot, program pa je povezoval Jaka Birkelbach. Ob tej priložnosti je izšla tudi knjižica Lepota besede 14, v kateri so objavljene izbrane pesmi oz. odlomki proznih del udeležencev literarnega natečaja.

Avtor: Breda Kočevar, foto: Andrej Črnič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
97
1311
1414
24
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj