Na vsebino

Zaključna prireditev natečaja Postani pisatelj/ica"

Minuli četrtek so se učenke Mimi Hidanovič Stariha in Žana Klemenc iz 7. a ter Maja Sepaher iz 8. a razreda OŠ Belokranjskega odreda Semič z mentorico Nino Grahek v Ljubljani udeležile zaključne prireditve natečaja Postani pisatelj/-ica, na katerem so sodelovale s svojimi kratkimi zgodbami. Natečaj je četrto leto zapored razpisal Pionirski dom iz Ljubljane, na njem pa so lahko sodelovali učenci 2. in 3. triade osnovnih ter dijaki srednjih šol. Slednji so se preizkusili v pisanju zgodb v tujem jeziku.

Učenci naše šole se pogosto udeležujejo različnih literarnih natečajev (v tem letu npr. že omenjenega natečaja Postani pisatelj/-ica, Evropa v šoli, natečaj o jeseni …). Trenutno pa je odprt natečaj Župančičeva frulica, na katerem lahko kot deklamatorji sodelujejo učenci 4.–6. in kot pesniki učenci 7.–9. razreda. Vsi zainteresirani deklamatorji se lahko ob sredah 6. šolsko uro oglasite pri učiteljici Anji Petrovčič, ki vas bo še bolje pripravila in izbrala kandidate za avdicijo, vsi pesniki pa pri učiteljici Nini Grahek, ki zbira prijave za oddajo vaših pesniških stvaritev in kjer dobite vse dodatne informacije. Rok za oddajo je 10. 5. 2017.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj