Na vsebino

Zaključna prireditev programov Mali sonček, Miška Eli in Ciciban planinec

V telovadnici smo pripravili prireditev s slavnostno podelitvijo diplom, medalj in nalepk. Otroci od dveh do šestih let so pod mentorstvom strokovnih delavcev vse leto sodelovali v športnih projektih Mali sonček, Miška Eli in Ciciban planinec.

Zbrane otroke, zaposlene in povabljene goste je pozdravila ravnateljica Marijanca Kolar. Par spodbudnih besed je vsem namenil tudi gospod Andrej Pregelj, predstavnik iz Sokolske zveze Slovenija. Gospod Pregelj nam je zaupal, da šteje 74 let in da še vedno vsak dan pridno telovadi. Je že dolga leta član Sokolov, za katere pravi, da so v letih svojega obstoja močno zaznamovali športni in kulturni, družbeni ter politični utrip v našem prostoru.

Z zelo zanimivo twirling točko se nam je predstavila Maja Guštin. Bili smo navdušeni nad njeno točko in smo ji ob koncu namenili glasen aplavz. Maja trenira večkrat na teden in njen trud je bil nagrajen že z najžlahtnejšo medaljo. Prepričani smo, da bomo za njene uspehe še slišali.

V vrtcu je mentorica Nevenka Vrlinič vodila interesno dejavnost Plezanje. Nekaj otrok nam je demonstriralo plezanje po naši plezalni stezi. Ni kaj, dobro jim je šlo.

Kaj so se naučili na tečaju rolanja pa so nam pokazali otroci pod vodstvom mentorice Mateje Stariha.

Medalje, diplome in planinske značke so otrokom podelili: Andrej Pregelj in Damjan Kuzma iz Sokolske zveze Slovenije sta podelila medalje za program Miška Eli, tajnik Planinskega društva Metlika Stane Brodarič je podelil našim planincem planinske značke in ravnateljica Marijanca Kolar je pomagala razdeliti diplome za uspešno zaključen program Mali sonček.

Vsem gostom se zahvaljujemo za današnji obisk, nastopajočim otrokom in njihovim mentoricam pa se zahvaljujemo za obogatitev današnjega programa prireditve.

Snježani Blažavić se zahvaljujemo za vodenje prireditve. Za pripravljen prostor in domiselno sceno pa gre zahvala našim strokovnim delavkam.

ALI VESTE?

Twirling je ena izmed najnovejših športnih panog. Vsebuje estetsko oblikovane in koreografsko postavljene aciklične strukture gibanja s twirling palico. V koreografiji so združene spretnosti s twirling palico, baleta, akrobatike gibanje telesa, plesa ter gimnastike na izbrano glasbeno spremljavo. Tehnike metov, rolanj po različnih delih telesa in vrtenj s palico so natančno določene in predpisane.Twirling šport vključuje mnogo kompleksnih vzorcev gibanja in je zelo zapleten. Športniki za opravljanje kombinacije plesa, gimnastike in ritmike potrebujejo določene spretnosti. Poleg tega pa morajo obvladati še prvine s palico in uprizarjati glasbo. V tem športu tekmujejo dekleta in fantje v športnih dresih in kostumih ter primernih plesnih copatah na parketu v športnih dvoranah.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj