Na vsebino

Zaključni izlet mladih gasilcev OŠ Semič

V sredo, 22. 6. 2022, smo se z učenci, ki so v tem šolskem letu obiskovali interesno dejavnost Društvo mladi gasilec na matični šoli in podružnici Štrekljevec, odpravili na izlet. Po končanem pouku so nas pred šolo pričakali gasilski kombiji in nas odpeljali v adrenalinski park v Podzemelj. Tam smo se preizkusili v različnih dejavnostih, ki jih ponuja adrenalinski park. Žal nam je malce ponagajal dež, vendar smo ta čas izkoristili za osvežitev s sladoledom.

Pot nas je vodila naprej v Metliko, kjer smo si, pod vodstvom kustosinje Petre Planinc, ogledali gasilski muzej. Izvedeli smo ogromno zanimivih informacij iz zgodovine gasilstva ter si ogledali razstavo starih gasilskih vozil in druge gasilske opreme. Prav tako smo si ogledali začasno razstavo, ki je posvečena zgodovini gasilskih olimpijskih iger, saj bodo letos olimpijske igre potekale v Celju.

Vsi pa so nestrpno čakali na presenečenje, katerega sva obljubili učiteljici. Odpeljali smo se v bližnjo picerijo in si privoščili slastne pice.

Polni prijetnih vtisov, zanimivih doživetij in s polnimi želodčki, smo se vrnili domov.

Mentorici DMG, Brigita Černe in Andreja Tomc, se zahvaljujeva Gasilski zvezi Semič, ki nam je s finančnimi sredstvi omogočila izlet. Prav tako gre zahvala vsem trem voznikom gasilskih kombijev, ki so nas varno peljali na izlet in na koncu pripeljali še vse do naših domov.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj